Roladki wieprzowe czy może zrazy, chyba tak też można nazwać to danie. Bardzo smaczne. Złamane pastą z suszonych pomidorów. Polecam na bardziej odświętny obiad np. w niedzielę.
SKŁADNIKI:
- 1 kg. ładnej szynki wieprzowej może być schab
- pasta z suszonych pomidorów
- 20 dag. sera typu chedder
- plastry wędliny
- ogórek kiszony
Na marynatę:
Zioła typu:
- majeranek rozmaryn,
- 2 łyżki sosu sojowego ,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
WYKONANIE:
Mięso pokroić na plastry, rozbić. Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić na dwie trzy godziny.
Każdy płat mięsa smarować pastą z suszonych pomidorów,położyć wędlinę, ogórek pokrojony w paski oraz ser również pasek . Zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 1, 5 godziny w temperaturze ok 200 stopni
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz