Wczoraj powstał biszkopt, które się zawsze udaje , dzisiaj masa jabłkowa i mamy szarlotkę na biszkopcie.
SKŁADNIKI:
Przepis na biszkopt znajdziecie TU
Masa jabłkowa
WYKONANIE
Jabłka świeże ubieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy. Jeśli ze słoika wrzucamy do garnka. Podgrzewamy do gorącej masy dodajemy dwie galaretki, cukier. Lekko ostudzamy. Dodajemy cynamon. Biszkopt przekrawamy na połowę. Na jedną wylewamy lekko ciepłą masę, przykrywamy drugą. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą. U mnie bez niczego. Mniej cukru. Gotowe.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
Przepis na biszkopt znajdziecie TU
Masa jabłkowa
- 2 kg świeżych jabłek lub 2 słoiki jabłek smażonych
- 2 galaretki cytrynowe lub agrestowe
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 cukier waniliowy
WYKONANIE
Jabłka świeże ubieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy. Jeśli ze słoika wrzucamy do garnka. Podgrzewamy do gorącej masy dodajemy dwie galaretki, cukier. Lekko ostudzamy. Dodajemy cynamon. Biszkopt przekrawamy na połowę. Na jedną wylewamy lekko ciepłą masę, przykrywamy drugą. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą. U mnie bez niczego. Mniej cukru. Gotowe.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz