Wątróbkę nie wszyscy lubią, ale na pewno nie powinni opierać się przed smakiem tej drobiowej. Taką też dziś polecam.
SKŁADNIKI
- 40 dag. wątróbki drobiowej
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól,pieprz do smaku
WYKONANIE
Wątróbkę dobrze płuczemy i chwilę trzymamy na durszlaku,żeby ociekła z wody.
Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na patelni, do momentu, aż trochę zmięknie.
Dodajemy wątróbkę, nakrywamy i dusimy ok 15 min, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wrzucamy pokrojone w małe kawałki jabłko i jeszcze dusimy dalej po przykryciem ,aż jabłko
dokładnie zmięknie i połączy się z cebulą.
Podajemy z ziemniaczkami i surówką
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz