Postawiłam znak zapytania w tytule posta, ponieważ sos, który zrobiłam w żaden sposób nie pasował mi do ryby. Ale to tylko moje myślenie, które szybko zostało rozwiane, jak spróbowaliśmy zestawienia sosu parykowo- marchewkowego do łososia. Dla mnie pycha. Przepis na sos TU
SKŁADNIKI
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
- 0,5 kg łososia
- 1 łyżka sosu sojowego
- łyżka przyprawy do ryb
- sok z połowy limonki
Składniki i wykonanie sosu TU
WYKONANIE
Sos sojowy łączymy z przyprawą i sokiem z limonki. Wkładamy do marynaty łososia. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Można w między czasie obrócić rybę.
Gotujemy na parze lub pieczemy w piekarniku. Jak kto woli. Do ryby podajemy wyżej wymieniony sos.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz