Doskonałe dietetyczne danie. Gotowanie na parze zachowuje wszystkie właściwości warzyw, a ryba jest mięciutka.
SKŁADNIKI
- 50 dag łososia
- 1 mały brokuł
- 1 marchewka
- pół pora ( twarda część)
- sól, pieprz
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki musztardy
WYKONANIE
Gotujemy na parze. Do naczynia wkładamy łososia przyprawionego solą i pieprzem. Brokuł rozdzielamy na różyczki i wkładamy na rybę. Do tego por pokrojony w talarki, marchewka w paski lub talarki. Wszystko nakrywamy i gotujemy ok 20 min. Sos przyrządzamy z wyciśniętego soku z cytryny, jogurtu , musztardy. oraz z pora , który gotował się w garnku. Pora blendujemy. wszystko mieszamy. Można lekko posolić. Podajemy łososia polanego sosem.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz