wtorek, 25 listopada 2014

Pasta z awokado, jajka i suszonych pomidorów, podana w zielonych łódeczkach.

Awokado- może samo w sobie nie jest smaczne , ale odpowiednio przyrządzone zmienia swój mało wyrazisty smak.  Kwas oleinowy  obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi. Jedno, co mniej przemawia za awokado. to jego wysoka kaloryczność. Jednak od czasu do czasu warto wprowadzić do diety







SKŁADNIKI:

  • 2 awokado
  • 4 ugotowane jajka
  • sok z limonki
  • twarożek wiejski 1/2 opakowania
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
  • 1 łyżka suszonych zmielonych pomidorów
  • sól pieprz do smaku
  • pomidor i sałata do dekoracji



WYKONANIE:

Awokado opłukać, przekroić na połowę, wyrzucić pestkę i delikatnie wyjąc miąższ tak , by nie uszkodzić zielonej  łódeczki.



      Miąższ  pokroic na małe kawałki, skropić dość mocno sokiem z limonki.




Jajka pokroić na drobne kawałki


Wymieszać delikatnie razem. Zrobić sos z serka wiejskiego musztardy, suszonych pomidorów, dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszać  z jajkiem i awokado. Nakładać do zielonych łódeczek, udekorować. podawać z chlebem lub bułeczką. Gotowe
                       







SMACZNEGO 


 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz