czwartek, 6 listopada 2014

Placki z dyni i twarogu.

Dynia jadalna może dać nam wiele przyjemności. Nie tylko zupa dyniowa jest bardzo dobra. Dzisiaj polecam placki z dynią i twarogiem. Wzmocnione smakiem cynamonu, imbiru i rodzynek. Danie na słodko. wspaniały deserek.


SKŁADNIKI

  • 50 dag. dyni
  • 50 dag twarogu
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 1 cukier waniliowy
  • dwie łyżki rodzynek
  • 2 łyżki otręby owsianych
  • 3 łyżki maki pszennej
  • 3 jajka




WYKONANIE

Dynia powinna być rozdrobniona i razem z serem zblędowana.

Do masy dodajemy pozostałe składniki. Imbir ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy na początku jeden placek. Jeśli  jest za rzadki dodajemy trochę mąki. Placki obsuszamy na ręczniku papierowym.


Podajemy z jogurtem lub z dżemem.


SMACZNEGO
Prześlij komentarz