niedziela, 16 listopada 2014

Rożki z pieczarkami

Smaczna przystawka dobra z  czerwonym barszczykiem





SKŁADNIKI

Na ciasto:

  • 1/2 kilograma mąki
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli 
  • jedno jajko
Na farsz



  • 1/2 kilograma pieczarek, 
  • 2 cebule
  • olej do smażenia


WYKONANIE

Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.

Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle  z pokrojoną w kostkę cebulką.

Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
Układamy na blaszce smaruje jajkiem.



Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni




SMACZNEGO



 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz