czwartek, 27 listopada 2014

Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami


Wątróbkę nie wszyscy lubią, ale na pewno nie powinni opierać się przed smakiem tej drobiowej. Taką też dziś polecam.






SKŁADNIKI

  • 40 dag. wątróbki drobiowej
  •  1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól,pieprz do smaku 

WYKONANIE

Wątróbkę dobrze płuczemy i chwilę trzymamy na durszlaku,żeby ociekła z wody.

Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na patelni, do momentu, aż trochę zmięknie.

Dodajemy wątróbkę, nakrywamy i dusimy ok 15 min, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wrzucamy pokrojone w małe kawałki jabłko i jeszcze dusimy dalej po przykryciem ,aż jabłko

dokładnie zmięknie i połączy się z cebulą.

Podajemy z ziemniaczkami i surówką







SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz