środa, 12 listopada 2014

Łosoś w sosie porowo-czosnkowym


Doskonałe dietetyczne  danie.  Gotowanie na parze zachowuje  wszystkie właściwości warzyw, a ryba jest mięciutka.



SKŁADNIKI

  • 50 dag łososia
  • 1 mały brokuł 
  • 1 marchewka
  • pół pora ( twarda część)
  •  sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki musztardy

WYKONANIE

Gotujemy na parze. Do naczynia wkładamy łososia przyprawionego solą i pieprzem. Brokuł rozdzielamy na różyczki i wkładamy na rybę. Do tego por pokrojony w talarki, marchewka w paski lub talarki. Wszystko nakrywamy i gotujemy ok 20 min. Sos przyrządzamy z wyciśniętego soku z cytryny, jogurtu , musztardy. oraz z pora , który gotował się w garnku. Pora blendujemy. wszystko mieszamy. Można lekko posolić. Podajemy łososia polanego sosem.



SMACZNEGO


 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz