środa, 5 listopada 2014

Wyśmienite roladki wieprzowe z suszonymi pomidorami

Roladki wieprzowe czy może zrazy, chyba tak też można nazwać to danie. Bardzo smaczne. Złamane pastą z  suszonych pomidorów. Polecam na bardziej odświętny obiad np. w niedzielę.



SKŁADNIKI:

  • 1 kg. ładnej szynki wieprzowej może być schab
  • pasta z suszonych pomidorów
  • 20 dag. sera typu chedder 
  • plastry wędliny
  • ogórek kiszony
Na marynatę:
 Zioła typu: 
  • majeranek rozmaryn, 
  • 2 łyżki sosu sojowego ,
  •  2 ząbki czosnku,
  •  1 łyżeczka słodkiej papryki 
WYKONANIE:

Mięso pokroić na plastry, rozbić. Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić na dwie trzy godziny.

Każdy płat mięsa smarować pastą z suszonych pomidorów,położyć wędlinę, ogórek pokrojony w paski oraz ser również pasek . Zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 1, 5 godziny w temperaturze ok 200 stopni



                                                   



SMACZNEGO





Prześlij komentarz