sobota, 29 listopada 2014

Smaczna pasta z tuńczyka


Tuńczyka wszyscy lubią w moim domu,dlatego często pojawia się w postaci rożnych past. Dzisiaj proponuję tuńczyka z twarogiem , ogórkiem i jakiem. Smaczna pasta, a jeśli jeszcze do tego zrobimy domowe pieczywo, to mamy królewska ucztę śniadaniową. Pieczywo tutaj: Chlebek wiejski




SKŁADNIKI
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 łyżeczka majonezu
  • odrobina musztardy
  • 3 jajka
  • pół pęczka szczypiorku
  • 10 dag. lekkiego twarogu 
  • jeden większy ogórek
  • sól, pieprz

WYKONANIE

Tuńczyka odlewamy z oleju i wrzucamy do miski, dodajemy, pokruszony ser, pokrojony szczypior, rozdrobnione jajka i pokrojony drobno ogórek. Solimy , pieprzymy i mieszamy składniki pasty.















Układamy na półmisku, dekorujemy.
Podajemy z pieczywem wiejskim, np: TAKIM






SMACZNEGO


 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz